Villa Ortrud (Veluwezoom)

Nordic Walking

groepslogo 

Vanuit De Steeg zijn er door Nordicwalkingnet.nl drie beschreven en gemarkeerde
routes uitgezet. De G1 Rhederoord 2,6 km, Herikhuizen 4,1 en Carolinahoeve 4,6 km.
Al deze routes zijn te bekijken en te downloaden op www.GoXchange.nl.
We hebben de routes klaar liggen om mee te nemen.
www.GoXchange.nl

Herikhuizen

G2 - niveau: middelzware route

Maker: Nordicwalkingnet.nl

De Herikhuizen route is een korte maar pittige route in het prachtige Nationaal Park de Veluwezoom. De route kenmerkt zich door veel stijgen en dalen. Startpunt is de Lappendeken, het knooppunt waar drie Nordic Walking routes samenkomen. U kunt de Lappendeken bereiken met de auto of lopend vanaf Landgoed Rhederoord. Het natuurgebied is in beheer van Natuurmonumenten. De route gaat grotendeels over onverharde paden. De route sluit aan op route G1 Rhederoord en G3 Carolinahoeve en overwint 150 hoogtemeters. Landeigenaar is Landgoed Rhederoord.

 

Routekenmerken

Locatie

De Steeg (GE)

Lengte

4,1 km

Landschapskenmerken

Bos, Heide / stuifzanden

Bewegwijzerd

Nee

Horeca

Ja

Honden toegestaan

Onbekend

Bereikbaar per
openbaar vervoer

Ja

Parkeermogelijkheden:

Onbekend

Parkeerplaats bij Rhederoord


 


Carolinahoeve

G3 - niveau: middelzware route

Maker: Nordicwalkingnet.nl

De Carolinahoeve route is een korte route in het prachtige Nationaal Park de Veluwezoom. Startpunt is de Lappendeken, het knooppunt waar drie Nordic Walking routes samenkomen. U kunt de Lappendeken bereiken met de auto of lopend vanaf Landgoed Rhederoord. Het natuurgebied is in beheer van Natuurmonumenten.   De route gaat grotendeels over onverharde paden. De route sluit aan op route G1 Rhederoord en G2 Herikhuizen en overwint 170 hoogtemeters. Landeigenaar is Landgoed Rhederoord.

 

Routekenmerken

Locatie

De Steeg (GE)

Lengte

4,6 km

Landschapskenmerken

Bos, Heide / stuifzanden

Bewegwijzerd

Ja

Horeca

Ja

Honden toegestaan

Onbekend

Bereikbaar per
openbaar vervoer

Ja

Parkeermogelijkheden:

Onbekend

Parkeerplaats bij Rhederoord


 

Rhederoord

G1 - niveau: middelzware route

Maker: Nordicwalkingnet.nl

Route Rhederoord voert deels over het gelijknamige landgoed en deels over terrein van Natuurmonumenten. Het is een bosrijke route, niet al te lang maar rijk aan reliëf en afwisseling. De eerste kilometer voert over het landgoed, met fraaie doorkijkjes en zichtassen. Daarna dieper het bos in, om na een fikse stijging op hoogtepunt Lappendeken uit te komen, vanwaar een mooi uitzicht. De Lappendeken kan overigens ook als startpunt voor deze route dienen, of als knooppunt met twee andere routes. Na de Lappendeken weer het bos in, fraaie oude beuken en markante kastanjes. De route heeft ook de benaming Carmiggeltroute, omdat Simon Carmiggelt hier vroeger graag mocht wandelen. Eindpunt is weer Landgoed Rhederoord, waar dankzij Patron Cuisinier Eric van Veluwen van een culinair hoogtepunt genoten kan worden.   De route gaat grotendeels over onverharde paden. De route sluit aan op route G2, Herikhuizen en G3 Carolinahoeve en overwint 150 hoogtemeters. Landeigenaar is Landgoed Rhederoord.

 


 

 

 

 

 

  
   

Wandelen 

 

Bekijk route
Route waarderingen
Download route
Print
Sluiten